Over ons

Ollevier André[91]
Ollevier André[91]

Een beetje geschiedenis

Confortluxe is het geesteskind van André Ollevier, die op zeer jonge leeftijd startte als arbeider in een meubelfabriek. In 1964 koos de twintiger ervoor om een andere koers te varen. Zijn kennis en gepassioneerde affiniteit met houtbewerking, samen met zijn aangeboren durf en ondernemerschap, lagen aan de basis van deze koerswijziging.

Zijn werkplaats werd niet meer beperkt tot de muren van de fabriek. In plaats daarvan transformeerde hij een bescheiden garage tot zijn creatieve atelier, terwijl de achterbank van een auto dienst deed als zijn mobiele transportmiddel. Vastberaden en vol enthousiasme begaf André zich van deur tot deur met één doel voor ogen: zijn eigen creaties aan de man brengen.

De transitie van fabrieksarbeider naar zelfstandig ondernemer bracht niet alleen een verandering in locatie met zich mee, maar markeerde ook het begin van een persoonlijke zoektocht naar onafhankelijkheid en creatieve vrijheid. Niet langer gebonden aan de rigide structuren van een bedrijf, omarmde André de uitdagingen van het ondernemerschap met open armen.

Grote ambities

De bescheidenheid van zijn garageatelier deed niets af aan de grootsheid van zijn ambities. Hier, omringd door het aroma van vers bewerkt hout en het geluid van ambachtelijke creatie, smeedde André zijn visie op vakmanschap en eigenheid. Elke deur die hij opende, onthulde niet alleen een potentieel verkooppunt, maar ook een kans om zijn passie en vakmanschap met de wereld te delen.

André Ollevier’s verhaal is er één van toewijding, volharding en het verlangen naar zelfexpressie. Zijn reis van fabrieksarbeider naar onafhankelijk industrieel  illustreert de kracht van passie, de moed om tegen de stroom in te gaan en het vermogen om een droom te verwezenlijken, zelfs op jonge leeftijd.

Hoe passie vakmanschap werd

Zes decennia na de eerste stappen van de veertienjarige André Ollevier in de wereld van houtbewerking, heeft de heer Ollevier het estafettestokje met trots doorgegeven aan de volgende generatie – zijn eigen kinderen. Wat ooit begon als een bescheiden atelier, is nu getransformeerd tot een bloeiende meubelconcern, waar de echo’s van ambachtelijke creativiteit en ondernemerschap weerklinken. Het eens zo eenvoudige atelier heeft een evolutie doorgemaakt en is nu het symbool van een gevestigde waarde die nauw verbonden is met het succesverhaal van de Ollevier-familie.

De meubelfabriek, voorheen slechts een ruimte voor persoonlijke creativiteit, is uitgegroeid tot een epicentrum van vakmanschap en innovatie. De eenmaal beperkte productiecapaciteit is nu uitgebreid om aan de groeiende vraag te voldoen. Wat ooit een individuele onderneming was, is nu een bloeiend bedrijf met een team van meer dan vierhonderd toegewijde werknemers. Deze loyale medewerkers vormen de ruggengraat van de onderneming, en met hun toewijding en vakmanschap ondersteunen ze niet alleen de familie Ollevier, maar ook het levenswerk dat hij met zoveel passie heeft opgebouwd.

Ondanks de groei en evolutie blijven de oorspronkelijke kernwaarden van André Ollevier onveranderd. Zijn visie en passie blijven onverminderd de drijfveer achter elk stuk dat de fabriek verlaat. Vakmanschap, innovatie en kwaliteit zijn nog steeds de hoekstenen van het bedrijf. Elke creatie draagt de stempel van zijn onvermoeibare streven naar perfectie en originaliteit.

De overdracht van leiderschap aan de volgende generatie is niet alleen een symbolische handeling, maar ook een belofte voor de toekomst. André Ollevier zijnkinderen, doordrenkt met dezelfde passie en toewijding, zijn vastbesloten om het erfgoed van hun vader voort te zetten en te laten groeien. De onderneming staat niet alleen symbool voor een succesvol familiebedrijf, maar ook voor de voortdurende zoektocht naar excellentie en het vermogen om te evolueren in een steeds veranderende wereld. Het verhaal van wijlen André Ollevier en zijn meubelfabriek blijft een inspiratiebron voor vakmanschap, ondernemerschap en het koesteren van een erfenis door de generaties heen.

Evoque L3 (6010+3201) – Adore Antracite, Cushions Adore Blush

Klant Klant worden

Ben je gepassioneerd door meubeldesign en wil je deel uitmaken van ons succesverhaal? Overweeg dan om dealer te worden van onze exclusieve collecties. Als dealer krijg je de kans om hoogwaardige meubelstukken aan te bieden aan jouw klanten, met de garantie van uitmuntende kwaliteit en diversiteit aan stijlen.

Ons aanbod

Ontdek ons uitgebreid scala aan meubelen die jouw zintuigen prikkelen en je ruimte transformeren.

Topkwaliteit en ervaring, verweven in elk detail.

Ervaar ongeëvenaarde topkwaliteit bij elk product dat wij leveren, waar vakmanschap en aandacht voor detail samenkomen. Onze jarenlange ervaring staat garant voor meubelen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een tijdloze elegantie uitstralen. Bij ons is kwaliteit niet alleen een belofte, maar een voortdurende toewijding die in elke creatie tot uiting komt.